Ofte stillede spørgsmål

De spørgsmål vi får ofte, har vi et kort og konkret svar på her.

Er rådgivningen fra Uniclub gratis?

Ja, Uniclub er og forbliver 100% gratis for studerende. Vores ydelser er finanseret af vores parteruniversiteter.

Hvorfor søge et study abroad semester gennem Uniclub fremfor gennem min egen uddannelsesinstitution?

Grunden til at det er gratis i gennem din uddannelsesinstitution er udvekslingsaftalen der sikrer at der kommer en udenlandsk studerende i stedet for dig mens du er afsted. Dette sikrer at regnestykket går i nul. Hos Uniclub begrænses du ikke af antallet pladser under en udvekslingsaftale, og streng bedømmelse af karaktersnit som du normalt vil blive udsat for når du søger gennem din uddannelsesinstitution. Faktisk er du som ansøger igennem Uniclub næsten sikret optagelse, hvis du opfylder minimumsbetingelserne oplyst på hjemmesiden.

Derudover, har du ret til at modtage de taxameterpenge din institution ellers havde fået som tilskud (udlandsstipendiet), til at betale for studieafgiften i udlandet, få SU i udlandet og søge legater, hvilket gør at dit study abroad ophold ofte umiddelbart ikke er dyrere end at blive i Danmark eller tage på Erasmus ophold.

Udover at Uniclub er 100% gratis og digital, ligger vi en kæmpe mængde tid og ressourcer i, at din study abroad oplevelse bliver behagelig og succesfuld fra start til slut på alle punkter. Det er ressourcer som de færreste internationale kontorer på uddannelsesinstitutioner kan tilbyde.

Hvor stor er chancen for at jeg kommer ind?

Vi har nøje udvalgt vores partneruniversiteter således, at du med høj sandsynlighed bliver optaget, hvis du opfylder kriterierne. Vi sørger dog for altid at samarbejde med universiteter der både er hurtige, effektive og kvalitetsbevidste for at vores ansøgere ikke skal afvente svar på optagelse længe, og dermed risikere at gå glip af et udlandsophold.

Kan jeg søge legater til study abroad?

Ja, og det kan anbefales i høj grad. For at gøre det nemt for dig kan du bruge vores guide, hvor du finder et eksempel på en god legatansøgning og vores skabelon til budget udarbejdningen. Uniclub+ ansøgere får tilmed fremsendt en skræddersyet legatliste der gør legatsøgningen en tand lettere.

Hvad er en “Learning agreement”?

En learning agreement kan ses som en underskrevet kontrakt mellem dig, din uddannelsesinstitution og dit værtsuniversitet over de fag du tager. Den har til formål at bevise, at du får godkendt og meritoverført dine ECTS for de oplistede fag såfremt du består dem i udlandet.

Hvordan ansøger jeg?

Hvert universitet har hver sin side på vores hjemmeside under “destinationer”. Klik dig blot ind på dit drømmeuniversitet, og under ansøgnings feltet trykker du på “Ansøg” knappen. Herfra fylder du blot ansøgningen ud og trykker ansøg. Hvis alle dokumenter står klart, tager det blot få minutter.

Skal jeg selv betale for studieafgiften?

Ja, men du får heldigvis dine taxameterpenge på kontoen af staten, som har til formål at dække dele eller hele din studieafgift i udlandet. Satsen afhænger af hvad du læser, og hvilket studiefelt fagene du tilmelder dig i udlandet er. Vi har gjort udlandstipendium søgningen nemt for dig på uniclub.dk/udlandstipendie.

Kan jeg søge om SU i udlandet?

Ja, du kan tage din SU med i udlandet. Du skal blot opfylde de enkelte betingelser. Følg blot vores guide på linket her.

Hvordan får jeg Uniclub Referral?

Når du ansøger gennem chatbotten nede i højre hjørne af hjemmesiden, bliver du i processen spurgt om du vil henvise en person til at ansøge gennem Uniclub. Det gør du ved at takke ja til tilbuddet, og skrive navn og email på personen. Den henviste person gør det samme når personen ansøger, og i modtager begge gratis automatisk Uniclub Referral når jeres optagelsesbrev er i hus.