Tag et udlandssemester i

Europa

Skal du studere i udlandet hvor du får en unik mulighed for at opleve Europa som mere end blot turist og dykke ned i kulturen i et andet land uden at være for langt væk hjemmefra?

Hvad med et Study Abroad semester på

Få svar på dine spørgsmål

Er det gratis at få hjælp af Uniclub?

Ja, Uniclub er og forbliver 100% gratis for studerende. Vores ydelser er finanseret af vores partneruniversiteter, som kompensation for at være officiel repræsentant for universiteterne i Danmark.

Hvad er forskellen mellem udveksling og study abroad?

Grunden til at ansøgningen igennem din uddannelsesinstitution ikke koster noget er udvekslingsaftalen der sikrer, at der kommer en udenlandsk studerende i stedet for dig mens du er afsted. Dette sikrer at regnestykket går i nul. Hos Uniclub begrænses du ikke af antallet pladser under en udvekslingsaftale, og streng bedømmelse af karaktersnit, som du normalt vil blive udsat for når du søger igennem din uddannelsesinstitution. Faktisk er du som ansøger igennem Uniclub næsten sikret optagelse, hvis du opfylder minimumsbetingelserne oplyst på hjemmesiden.

Derudover, har du ret til at modtage de taxameterpenge din institution ellers havde fået som tilskud (udlandsstipendiet), til at betale for studieafgiften i udlandet, få SU i udlandet og søge legater, hvilket gør at dit studieophold oftest umiddelbart ikke er dyrere end at blive i Danmark eller tage på Erasmus ophold. I øvrigt har du som ansøger igennem Uniclub en langt mere fleksibel ansøgningsfrist, som giver dig mere tid til at overveje og planlægge.

Udover at Uniclub er 100% gratis og digital, ligger vi en kæmpe mængde tid og ressourcer i, at dit studieophold og selve ansøgningsprocessen inden bliver behagelig og succesfuld fra start til slut. Det er ressourcer som de færreste internationale kontorer på uddannelsesinstitutioner kan tilbyde.

Hvor stor er chancen for optagelse på Study Abroad?

Vi har nøje udvalgt vores partneruniversiteter således, at du med høj sandsynlighed bliver optaget, hvis du opfylder kriterierne. Vi sørger dog altid for at samarbejde med universiteter der både er hurtige, effektive og kvalitetsbevidste for at vores ansøgere ikke skal afvente svar på optagelse længe, og dermed risikere at gå glip af et udlandsophold.

Kan man få legater til et udlandsophold?

Ja, og det kan anbefales i høj grad. For at gøre det nemt for dig kan du bruge vores guide. Vi sender dig et eksempel på en god legatansøgning og vores skabelon til budget udarbejdningen lige når du har ansøgt.

Hvad er en 'Learning Agreement'

En learning agreement kan ses som en underskrevet kontrakt mellem dig, din uddannelsesinstitution og dit værtsuniversitet over de fag du tager. Den har til formål at bevise, at du får godkendt og meritoverført dine ECTS for de oplistede fag såfremt du består dem i udlandet.

Skal jeg selv betale studieafgiften?

Ja, men du får heldigvis dine taxameterpenge på kontoen af staten, som har til formål at dække dele eller hele din studieafgift i udlandet. Den specifikke sats afhænger af hvad du læser, og hvilket studiefelt fagene du tilmelder dig i udlandet er. Hvert enkelt universitet har en beregner på økonomi siden, hvor du kan se om du kan få dækket hele studieafgiften af udlandsstipendiet. Vi har gjort udlandstipendium overblikket nemt på uniclub.dk/udlandstipendie.

Hvordan ansøger jeg?

Hvert universitet har hver sin side på vores hjemmeside under “destinationer”. Klik dig blot ind på dit drømmeuniversitet, og under ansøgnings feltet trykker du på “Ansøg” knappen. Herfra fylder du blot ansøgningen ud og indsender din ansøgning digitalt. Hvis alle dokumenter står klart, tager det blot få minutter. Derefter får du tilknyttet en personlig rådgiver. Det er helt gratis og uforpligtende.

Få skabeloner til Study Abroad her.

Vi lover ikke at spamme dig. Vi er ikke fans af spam. Læs vores privatlivspolitik her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.