10 grunde til at elske Australien


Hele tre lækre universiteter tilbyder Uniclub i landet Down Under. Herunder får du 10 knivskarpe grunde til at vælge lige præcis Australien, som dit land hvor du kan studere din bachelor eller master. Vælg mellem solrige University of Southern Queensland, Toowomba eller tropiske Southern Cross University, Gold Coast eller måske er Deakin University i storbyen mere dig?

Først 5 grunde til at studielivet er pragtfuldt i skønne Australien - og dernæst 5 grunde til hvorfor Australien bare er et topskønt sted at bo og leve i, i det hele taget.

1) En akademisk oplevelse udover det sædvanlige 📚
Uanset om du er en 12-tals-jæger eller en som går mindre op i gennemsnittet, vil du opleve en fantastisk akademisk kultur, hvor der er plads til alle. Der er rig mulighed for at invovlvere sig i akademiske og sociale klubber samt organisationer. Hvis du udvælger Deakin University som dit studiested, kan du prale af at have studeret på et universitet, som er blandt top 2 procent i hele verden.

2) Træt af kedsommelige forelæsninger?⏳
Så burde du uden tvivl vælge et australsk univesitet, hvor de mange forelæsninger ofte er skrottet til fordel for gruppearbejde og en mere praktisk tilgang til studierne. Den studerendes udvikling (både personlige og faglige) er i høj kurs i deres ambitiøse uddannelsesystem. Desuden er undervisningen i Australien ofte opdelt i mindre klasser, så du kan opnå et tættere fællesskab med dine medstuderende og øge din læring.

3) Litteratur-elsker, biologi-entusiast eller et matematisk geni? 🧮
Bare rolig, der er et fag uanset hvor din passion ligger. Alle tre universiteter har utallige af fagomåder, som passer lige præcis til dig. Døren står åben for en masse forskellige muligheder - det kan være alt fra Sport Studies og Tourism til Law og Business. De australske universiteter er kendt for deres faglige høje niveau, og nogle af de mest eftespurgte studier på listen er blandt andet arkitektur og landsbrugsvidenskaber. SCU, Goldcoasts studier indenfor uddannelse, skovvidenskab og miljøledelse blev kåret som nogle af de bedste i Australien i 2021.

4) Stort internationalt miljø 🌏
Studerende fra nær og fjern valfarter til lige præcis Australien. Dette er medvirkende til, at der er et stort internationalt studiemiljø. Et studieophold i Australien er uden tvivl noget som vil pynte på CV'et og imponere din fremtidige chef. På USQ møder du studerende fra mere en 80 forskellige lande, som skaber nogle gode omstændigheder for internationale studerende. Der afholdes ofte sociale sammenkomster, som øger det store fællesskab.

5) Moderne faciliteter 🖥
Toowoomba-campus ved USQ byder på topmoderne faciliter med computer lab adgang i alle døgnets timers, et teater, kunstgalleri, posthus, to banker, en smuk japansk have og et pragfuldt bibliotek. Generelt er forholdene ret gode ved de australske universiteter, hvor teknologien er i højsædet og universiteterne er moderne.

Men men men, du skal jo ikke bruge al din tid med hovedet i bøgerne. Du skal i den grad også ud at opleve Australien, som har en masse at byde på! Se bare de 5 nedestående grunde til hvorfor du absolut vil elske Australien.

6) En ægte vandhund? Så vil du føle dig hjemme, som aldrig før 🌊
Australien er især kendt for deres ufattelig smukke natur med lækre sandstrande. Deraf fylder kysten og havet kolossalt meget for de indfødte, som uden tvivl også vil smitte af på dig. I det skønne land er der rig mulighed for at prøve kræfter med surfing, dykning, sejllads og meget meget mere. Australien er de stolte ejere af verdens største koralrev, 'Great Barrier Reef'. Så anskaffelsen af et dykkercertifikat er altså en absolut nødvendighed, hvis du bosætter dig i det smukke land.

7) Kunsten & kulturen 🎨
Er du kunst-studerende eller bare interesseret i dette? Så burde du tage rundt i Australiens grotter og huler, hvor du kan komme helt tæt på hulemalerier, der går mere end 50.000 år tilbage i tiden og vidner om Australiens unikke historie. I den helt anden boldgade - er det et absolut must for alle danskere, at aflægge Operahuset i Sydney et visit, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Australien har et meget rigt kulturliv med en masse skønne og fascinerende musser. Besøg eksempelvis den tidligere fængselsby Port Arthur, Tasmaninen som er på UNESCOs Verdensarvliste, der byder på utrolige og interessante historier. Et smuk sted, som dog rummer forfærdelige historier med hårde afstaffelsesmåder og fængselsophold, der ledte til sindsyge.

8) Dyrelivet - hoppende kænguruer, søde koalabjørne og springende delfiner 🦘🐬
Next stop - Kangaroo Island. Et hjemsted for de vidunderlige kænguruer, som lever side om side med alverdens dyr såsom søløver, koalabjørne og ufattelige mange fugle- og krybdyr. Mere end 80 % af alle planter, pattedyr, fireben og frøer i verden, findes faktisk kun i Australien - så interesser du dig for dette omåde, er der altså en helt ny verden som åbner sig op. Et oplagt sted at studere, hvis du har valgt en uddannelseretning inden for biologi og naturen.

9) Klimaet - sol, sol og atter sol ☀️
Australien er placeret i det subtropiske klimabælte, som giver lange vame somre og korte mildre vintre. Southern Cross University, Gold Coast-campus er beliggende blot 400 meter fra stranden, som gør, at du kan nyde den flotte udsigt fra klasselokalet eller måske endda sollbade eller spille en omgang beachvolley i studie-pauserne. Et andet kæmpe plus ved netop dette campus er, at det er beliggende lige klods op ad lufthavnen, så du i weekenderne kan tage en smuttur til smukke destinationer og udforske endnu mere af Australien sammen med dine nye studievenner. Det lyder ret tiltalende, ikk?

10) Gastronomien - skønne råvarer, multikulturelt, fisk & skalddyr - og ikke mindst, vinen! 🥘🍷
Hunter Valley, skal og bør der sættes et flueben ved, hvis du skal studere i Australien. I landet er der placeret utallige af charmende vingårde og vinmarkeder - hvor du kan smage på litervis af delikat vin, og samtidig sætte tænderne i lokalt produceret smagfulde oste, vidunderlig chokolade og hjemmelavet olivenolie. Den australske gastronomi er et vaskeægte fussionskøkken, som har hentet dens inspiration fra alle verdenshjørner. I Australien har de en stor forkærlighed for BBQ - og dette har de fremragende mulighed for at udnytte med deres konstante solrige vejr, så der altid er en anledning til at tænde op for grillen.

Var dette grunde nok? Så skynd dig at
booke et møde med os! Før du aner det, vil du sidde ombord på flyet mod smukke Australien og opleve dit livs eventyr.

Next stop - Australien?

Udforsk og lær de australske universiteter at kende

Det tager kun 2min
klik her
glæder du dig?

Få skabeloner til Study Abroad her.

Vi lover ikke at spamme dig. Vi er ikke fans af spam. Læs vores privatlivspolitik her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.