Er studieophold i udlandet en jungle?

I løbet af din uddannelse har du mulighed for at læse et semester i udlandet.

Det er gang på gang bevist at udlandsophold giver vigtige erfaringer både fagligt og personligt, og arbejdsgivere vægter ofte arbejde og studier i udlandet som en vigtig kvalifikation i jobansøgninger. Men hvordan får du realiseret den study abroad drøm? Det korte svar er, find fag på et universitet i udlandet som minder om de fag du alligevel ville have haft på din hjemmeinstitution, få dem forhåndsgodkendt, søg om udlandstipendium og SU i udlandet og bestil flybilletterne. Hvis du følger skridtene nedenfor får du den komplette guide.

1. Find ud af hvilket semester du vil læse et semester i udlandet på

Din uddannelse vil ofte være opbygget, så det er mest hensigtsmæssigt med et studieophold på det tidspunkt i uddannelsen, hvor der er valgfrie elementer. Ofte vil specifikt et af dine semestre, typisk på andet år, være et oplagt semester at tage et semester i udlandet på. Hvis ikke din uddannelse har et specifikt oplagt semester at tage afsted på gør du klogt i at tage afsted på et semester med flere valgfag. Det gør din forhåndsgodkendelseproces langt nemmere.

2. Find ud af hvor i verden din drømmedestination er

Uanset om du er til strand, natur, snowboard, snorkling, palmetræer, storby er mulighederne gennem Uniclub nærmest uendelige. Er du big spender i Schweiz og Californien eller ønsker du at prøve livet af som konge på SU i Malaysia og Tyrkiet, så sørger din personlige study abroad rådgiver at du får ansøgt til hvad der passer bedst til netop dine akademiske og personlige ønsker.

3. Find studierelevante fag i udlandet

Når du har fundet det universitet, du gerne vil studere på, skal du undersøge, om stedet tilbyder fag som passer ind i din uddannelse. Det vigtigste er at sikre dig følgende:

  • Den faglige profil i din uddannelse.
  • Antal ECTS, som du skal have,
  • At kurserne bliver udbudt på det semester (efterår/forår), som du planlægger at rejse ud på.

4. Start din digitale ansøgningsproces igennem Uniclub

Sæt gang i den digitale ansøgning igennem Uniclub. Det tager vitterligt få minutter at sende en ansøgning igennem digitalt på Uniclub.dk. Tryk på ansøgningsknappen som du sikkert kan se oppe i højre hjørne, og udfyld informationerne. Vi sørger for at du får uploadet alle nødvendige ansøgningsdokumenter og at din ansøgning er i perfekt stand inden den bliver sendt til værtsuniversitetet.

5. Finansiering

Når optagelsesbrevet er i hus er det tid til finansieringsdelen. Staten har tilrettelagt særdeles priviligerede finansieringsmuligheder for studerende fra Danmark der tager på studieophold i udlandet. Du kan søge om udlandsstipendium, som kort sagt er dine taxameterpenge, der bliver direkte overført til din konto. De har til formål at enten delvist eller helt dække studieafgiften i udlandet. Udlandsstipendiumsatsen afhænger af hvad du læser. Derudover har du mulighed for at tage din SU med til udlandet som du kan bruge til at dække leveomkostningerne ligesom i Danmark.

Står du til at få udbetalt mindre i udlandsstipendium end studieafgiften i udlandet? No worries. Udlandsstudielånet er til dig der står i denne situation, og lånet er decideret lavet til at dække denne difference. Vi har skrevet en blog om forskellen på udlandsstudielån og SU-lånet som du kan læse her. Hvad du evigt stærkt vil rådes til oveni statens finansieringsmuligheder er at søge legater, og start i god tid. Du kan få inspiration fra vores legatskabeloner som består af et eksempel på en legatansøgning og et budget, som du i langt de fleste tilfælde ville skulle vedlægge en legatansøgning.

6. Alt det praktiske

Det kan virke som en jungle at finde rundt i det praktiske såsom visum, bolig, forsikring osv. Din personlige study abroad vejleder vil dog være til rådighed for at hjælpe dig med at få styr på alt dette.

7. Når du er hjemme fra dit ophold

Det vigtigste efter dit studieophold i udlandet er at sende beviset for de beståede fag i udlandet til den rette koordinator på dit hjemmeuniversitet. De vil derefter sørge for at du får meritoverført de fag du har bestået i udlandet.

Hvis ikke nu, hvornår så?

Det tager kun 2min
klik her
glæder du dig?

Få skabeloner til Study Abroad her.

Vi lover ikke at spamme dig. Vi er ikke fans af spam. Læs vores privatlivspolitik her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.