Overlevelsesguide: onlineundervisning, møder og præsentationer  

Vi er stadig under corona-restriktioner, der gør at vi ikke kan møde fysisk op på campus, som vi plejer. Dit hjem er blevet din midlertidige campus og selvom det kan være rart, ikke at skulle kæmpe i mod snooze-trangen, planlægge det perfekte fit og trodse morgenmyldret for at komme i skole, så har online skoling sine udfordringer. ⛰️

Heldigvis giver vi dig nogle tips til hvordan du overlever og overvinder din online skoling, så læs bare videre.

Op dit udstyr 💯

Udstyr og apps som mobil webcam, tripod og ringlight, mikrofon, headset og stabilt internet giver et bedre flow i din undervisning med få tekniske fejl og distraktioner. Samtidig viser du seriøsitet over for dine undervisere og studiekammerater.  

Brug din smartphone som webcam 🎬

Når du bruger webcamet på din computer kan billedet godt være lidt grynet og ikke særlig lækkert at se på. Din fleksibilitet er også begrænset. Løsningen er en webcam app, som du nemt kan downloade på din computer og smartphone. På denne måde får du den bedste opløsning og komplet frihed over din computerskærm, så du ikke skal bekymre dig om uflatterende vinkler. Et eksternt webcam er forbundet til dit Wi-Fi og er en fordel når du fremlægger eller arbejder med din studiegruppe online. Apps vi anbefaler er Camo, EpocCam, som er den billigere løsning og Iriun som er gratis.

Der er en gratis version af Camo og EpocCam. Skulle du ønske dig flere features senere hen, kan du købe den fulde version. Med Camo Pro får du bl.a. portræt-mode, hvor dine omgivelser sløres samt billedtilpasning (lysstyrke, farvemætning, skarphed m.m.).

Med EpocCam Pro kan du få manuelt fokus og zoom-funktion ved at knibe to fingre sammen på skærmen og meget mere. De findes på både App Store og Google Play. Så uanset om du har en kombination af en iPhone og en Windows computer eller en Android og en Mac-computer, er du good-to-go.

Kombiner med en tripod og evt. et ringlight, og vi lover det bliver magisk. De er nemme at anskaffe og fås i forskellige prisklasser.

 

Få din lyd til at spille 🎸

God lyd ud og ind mindsker støj, der distraherer fra det, der bliver sagt i undervisningen. Bruger du den indbyggede mikrofon i computeren, opfanges alle lydkilder såsom støjen fra trafikken udenfor og overboens trampen når du præsenterer. Løsningen på dette problem er en ekstern mikrofon. En ekstern mikrofon giver også mulighed for at fremlægge stående. Brug desuden høretelefoner til at udelukke støj fra dine omgivelser, så du kan fokusere 100% på din undervisning.

Til sidst, er det vigtigt at dit internet er stabilt. Uden stabilitet er din hårde indsats spildt.

Skab det perfekte studiemiljø 🌈

Vælg et lyst og ryddeligt sted at arbejde fra derhjemme, hvor du kan sidde oprejst. Arbejd aldrig fra sofaen eller sengen. Sørg for at du har alle redskaber, du skal bruge i undervisningen ved hånden og en dejlig kop kaffe eller et glas vand, når du har timer online.

Du kan også prøve at få din arbejdsstation til at ligne det miljø, du arbejder bedst i, når du skal læse eller skrive opgaver. Det kan være et klasselokale, bibliotek eller en café. Opbyg dét miljø, der gør dig i stand til at arbejde så fokuseret som muligt.

Derudover er det vigtigt med vaner i dagligdagen, der øger din produktivitet såsom at vågne tidligt op, gøre dig klar til skole som du plejede pre-corona og vær aktiv i undervisningen.

Sørg for at få noget frisk luft, da det øger din koncentrationsevne. Du kan nemt få flettet en kort gåtur (lidt ligesom din rejse til skolen) ind i din dag. Husk at lave ting i din hverdag, der får dine endorfiner til at flyve, så du kan holde dig fokuseret, motiveret og glad.

Mindset is key 🔑

Det kan være svært at finde koncentrationen frem, når man skal læse op og modtage undervisning hjemmefra uden moralsk opbakning fra dine studiekammeraters tilstedeværelse, men hold ud, du kan godt! Skab et godt studiemiljø for dig selv og en rutine, der får dig i det rette mindset. Aftal ugentlige online møder med din studiegruppe, hvor i læser eller løser diverse opgaver sammen. Din indstilling er altafgørende for, at du overlever og overvinder din online skoling. 🤘🏽

Tilstedeværelse

Online er fremtiden. Vær et skridt foran andre ved at bruge mobilen som webcam.

Det tager kun 2min
klik her
glæder du dig?

Få skabeloner til Study Abroad her.

Vi lover ikke at spamme dig. Vi er ikke fans af spam. Læs vores privatlivspolitik her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.