Vejen til studievisum: Australien

Drømmen om at fange en bølge på et surfbræt på de Australske strande og leve en livstil i varmere egne skal du lige have fingrene i et visum. Det er heldigvis nemmere end man lige går og tror, især med denne guide som du så fint er i gang med at læse.

For at komme i betragtning til et studentervisum i Australien skal du være optaget på et universitet eller en skole, og du skal møde en række krav. Du skal være en egentlig studerende med tilstrækkelig baggrund og sprogkundskaber.

Kort sagt, hvis dit studie varer minimum 3 måneder i Australien, skal du søge om et visum for studerende. Det bekvemmelige ved et australsk studievisum er at, det kan søges online her. Når du søger online, skal du bruge:

  • CoE koden (den står i dit optagelsesbrev)
  • dit pasnummer
  • dit konto nummer.

Der kan gå lidt tid fra, at du søger om at få dit visum, til du reelt får det godkendt og står med det i hænderne.

Herunder kan du få svar på de typiske spørgsmål der kunne komme på hjerte under visumsøgningen til Australien.

Hvad er en ”egentlig studerende” (genuine student)?

For at møde dette krav skal du bevise, at du har en reel interesse i at gennemgå studiet, have gode nok sprogkundskaber til at klare studiet og samtidig have den rette uddannelsesmæssige baggrund for det studium, du ønsker at deltage i.

Du skal også have det finansielle på plads. Desuden skal du have intention om at overholde reglerne for visummet.

Hvad er ”genuine temporary entrant”?

Dette er en person, som har intention om at komme til Australien midlertidigt for at studere i Australien (eller være værge for en studerende) og så rejse tilbage til hjemlandet efter endt studie.

Der er flere faktorer at overveje, når man skal angive dette:

  • Hvilket land bor du i? Er der noget, som holder dig fra at rejse tilbage?
  • Vil uddannelse i Australien virkelig være til gavn for dig i fremtiden?
  • Om du har immigreret til andre lande tidligere?
  • Andre forhold i dit liv, som har indflydelse.

Hvis der er tvivlstilfælde, vil du blive indkaldt til et interview på den australske ambassade. I de fleste tilfælde er det nok bare at udfylde ansøgningsskemaet online.

Hvad er ”good character”?

Generelt vil det være, at du ikke er kriminel og ikke har tilbragt længere tid i fængsel. Hvis du har været i fængsel, kan du blive nægtet visum på grund af dette. I enkelte tilfælde vil du blive bedt om at vise en straffeattest.

Hvad er et ”godt fysisk helbred”?

Du skal være rask. Der kan blive stillet krav om, at du skal gennemgå en helbredsundersøgelse og få taget røntgenbilleder. Hvis du kommer ud for dette, skal det foretages hos en læge, som er godkendt af de australske immigrationsmyndigheder.

Et studentervisum inkluderer ikke sundhedsforsikring. Alle studerende (på nær fra Norge og Belgien) skal købe sundhedsforsikringen Overseas Student Health Cover (OSHC). Denne forsikring kan købes gennem universitetet eller fra forsikringsselskaber.

Er der aldersgrænser?

Du skal være minimum 6 år gammel, så medmindre du har sprunget nogle klasser over burde du opfylde dette krav. Er du over 6 år kan du ansøge så længe du er optaget på et universitet eller en uddannelsesinstitution

Må jeg arbejde, når jeg har et studievisum?

Ja, du må arbejde til en vis grænse, allerhøjest 40 timer i en periode på to uger. Som international studerende har du et visum, og derfor er du berettiget til at søge om arbejdstilladelse. Det koster 55 australske dollar at søge om denne tilladelse. Med et visum for studerende har du mulighed for at arbejde i op til 20 timer om ugen og på fuldtid i ferierne.

I ferierne må du arbejde fuld tid. Deltidsarbejde kan være en god måde at betale for husleje og give dig lidt ekstra penge. Vær dog opmærksom på, at du først kan starte med at arbejde, når du har et skattekort og en bankkonto i en australsk bank.Bemærk, at du ikke må arbejde inden dit studium starter, heller ikke hvis du ankommer før studiestart.

Kan jeg studere på deltid og arbejde resten af tiden?

Nej, du skal studere på fuld tid for at kunne få et studievisum. Hvis du vil studere mindre end fuld tid, skal du have et andet visum, her er et Working Holiday-visum en bedre løsning i dette tilfælde.

Hvilken form for uddannelse skal jeg gå på?

Det kan være hvilken som helst uddannelse, så længe den er godkendt af de australske myndigheder for udenlandske studerende.

Jeg har ikke noget optagelsesbevis (CoE), kan jeg stadig ansøge?

Nej, du skal have et optagelsesbevis, Confirmation of Enrollment (CoE), før du kan ansøge. At søge om visum er et af de sidste skridt i processen for at komme til Australien og studere. Først skal du ansøge og optages på et universitet eller en uddannelsesinstitution i Australien. Du skal også bekræfte optagelsen skriftligt. Først når du har modtaget Confirmation of Enrollment fra universitet, kan du søge om visum.

Hvad koster et studentervisum til Australien?

Online ansøgningen til et studentervisum til Australien koster 620 Australske Dollars. Det er værd at nævne, at du muligvis typisk er vant til at omregne fra Amerikanske Dollars, hvilket altså svarer til ca. 475 USD.

Nemmere end man lige gik og troede, ikk' også? Når du har ansøgt om visummet kan du så småt begynde at finpudse dine surfing skills.

Studie i Australien?

Se vores destinationer i Australien

Det tager kun 2min
klik her
glæder du dig?

Få skabeloner til Study Abroad her.

Vi lover ikke at spamme dig. Vi er ikke fans af spam. Læs vores privatlivspolitik her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.