Velkommen til

Institute for American Universities, Aix-en-Provence

Det er med god grund, at du har drømt om at pakke tasken, og tage skridtet yderligere end blot at være turist i Frankrig. Som international studerende i det franske får du indsigt i landet, der udover sit smukke sprog og behagelige klima, gennem tiden indflydelsesrigt har formet industrier såsom mode, gourmet mad, vin og kunst. Grib chancen, og oplev med egne øjne hvad der gør Frankrig til et de mest karismatiske og unikke knudepunkter i Europa.

Ansøg

Oversigt

Her kan du danne dig et overblik over dit kommende study abroad ophold.

Om Universitetet 🏫

The Institute for American Universities (IAU) blev grundlagt i 1957, og udover sit franske campus også har campus i Barcelona og Madrid.

IAU er et af Europas ældste universiteter med udgangspunkt i det amerikanske system samtidigt med, at universitetet huserer blandt de største study abroad programmer.

The Institute for American Universities specialiserer sig i humanistiske fag, samfundsfag, business og kunst. Undervisningen på mange af fagene foregår på engelsk, da langt størstedelen af de studerende er amerikanere. Det er samtidigt med, at der hvert semester er mange internationale studerende fra hele verdenen der læser på IAU.

Undervisningen foregår i mindre klasser, som gør at din læring er i fokus. Yderligere, er en vigtig og interessant detalje for mange studerende, at IAU inkorporer feltture i studie programmet, som er velorganiseret af underviserne.

Om byen 🌇

30 km nord for Marseille ligger historiske Aix-en-Provence ved det mediterranske hav, hvilket giver internationale studerende den ultimative mulighed for at opleve kulturen i det sydlige Frankrig.

Det milde klima, famøse cuisine og den smukke kunst giver den mediterranske region en unik følelse i forhold til andre steder i verden. Trods traditionel fransk kultur i en intim facon, besidder Aix-en-Provence elegancen fra en metropol by.

Udover sin beliggenhed ved bjerge og Mont Sainte Victoire, er Aix-en-Provenc beriget med et naturlig basin, sine famøse fontæner, blæsende gader, solrige centralpladser og monumenter.

Byen huser også en masse koncerter, sommerfestivalen "Festival d'Art Lyrique", biblioteker, museumer, markeder og caféer der har givet byen et godt ry i Frankrig. Især studerende kan nyde godt af byens biograder, restauranter, natklubber og sports faciliteter.

Det solrige og tørre klima giver en enestående mulighed, for at nyde de nærliggende strande, hike i bjerge og er man til ski kan man altid tage på tur i alperne, som ikke ligger langt fra studiebyen.

Bolig 🏠

Homestay

I den samlede pris for at læse på The Institute for American Universities, er homestay inkluderet. Studerende får en bolig hos en fransk værtsfamilie. At bo i et fransk hjem er en idéel mulighed for at introduceres til det sydfranske liv. Familierne er nøje udvalgte værtsfamilier og har mange års erfaring som værter for internationale studerende.

Studerende får hver sit eget værelse hos familien. Udover det, får man dagligt serveret morgenmad og yderligere 6 måltider om ugen af familien. Til frokosten, som man selv står med, er der utallige prisvenlige caféer, brasseries samt små sandwich og dagligvarer butikker med et bredt udvalg. Det er også muligt at besøge de mange mad markeder rundt omkring i studiebyen.

Ikke nok med ugentlig rengøring af dit værelse, får du også seng, betræk, pude og tæpper inkluderet. Du medbringer dog egne håndklæder. Du har adgang til én omgang vasketøj i maskinen om ugen. Er der interesse for at blive placeret med en studiekammerat hos en familie, er dette også muligt, hvis man søger om det.


Studieafgift (Tuition fee)

I højre side finder du beregneren, der estimerer om du får dækket dele eller hele studieafgiften i udlandet af udlandsstipendiet. Vælg om du ønsker at beregne for et study abroad semester eller for en hel uddannelse.

Udlandsstipendium

Du har mulighed for at få dækket hele eller en del af studieafgiften gennem udlandsstipendiet, hvis dit study abroad ophold er en del af din danske uddannelse og du er SU-berettiget. Du kan også få udlandsstipendiet til en hel kandidat i udlandet.

Se her hvordan.

SU i udlandet

Du har mulighed for at tage din SU med til udlandet, hvis dit semesterophold er en del af din danske uddannelse. Tager du en SU-berettiget kandidat i udlandet kan du også modtage SU under kandidaten, hvis du har SU-klip til hele perioden.

Se her hvordan.

Udlandsstudielån

Du har mulighed for at dække en eventuel difference mellem udlandstipendiet og studieafgiften, hvis nødvendigt gennem udlandsstudielånet.

Se her hvordan.

Legater

Du har mulighed for at søge legater til dit udlandsophold. Du kan finde inspiration til din ansøgning på vores skræddersyede skabelonside her.

Se her hvordan.

Dækker Udlandsstipendiet hele studieafgiften?

Husk, det er dit SU kontor der beregner dit udlandsstipendium, og dette er blot en estimering. Vælg nedenfor om beregneren skal estimere differencen på studieafgiften og udlandsstipendiet til et semester i udlandet eller en hel uddannelse. OBS. Raterne beregnes på semesterbasis.

Ansøgnings oversigt.

VISA:

Ikke Nødvendig ✅

IELTS eller TOEFL:

Ikke Nødvendig ✅

Fagkonsultation.

Book et online møde hvor vi hjælper dig med at finde de rette fag.

Aftal tid
Institute for American Universities, Aix-en-Provence

Her kan du shoppe dine fag. Klik på fagene og tilføj dem til din Learning Agreement.

No items found.

Institute for American Universities, Aix-en-Provence

Wildcards

Her præsenterer vi 3 udvalgte features som kan fås på dette universitet.
Klik på kortene for at afsløre hvad der gør skolen speciel.

Universitetet har egne kollegier tilgængelige.

Universitetet har egne kollegier tilgængelige.

Du finder ikke denne destination andre steder.

Du finder ikke denne destination andre steder.

Denne lokation er godkendt til Summer Vibes.

Denne lokation er godkendt til Summer Vibes.

Indblik i studielivet.

Videoer siger mere end tusinde ord. Find ud af om dette universitet giver dig sommerfugle i maven.

Vi har samlet de vigtigste informationer ovenfor. Vil du se mere til universitetet er du velkommen til at tjekke deres brochure ud.

Study Abroad Brochure
"I learned to see the world through a different perspective and it was extremely eye opening for me. It was definitely the most worthwhile experience I've ever had. There's nothing about my college career that I loved more than my experience at IAU" - Manar S.

Multikulturel.

Forelsket i universitetet, men gerne i en anden studieby?
Se hvor universitetet ellers har campus i verdenen 👆

Ansøg digitalt nu til

Institute for American Universities, Aix-en-Provence

Du forpligter dig ikke til noget ved at ansøge. Du har intet at miste, men derimod dit livs oplevelse i vente.

Det tager kun 2min
Ansøg
glæder du dig?
Det tager kun 2min
Ansøg
glæder du dig?